Haarvitamines: feit of mythe?

Bijgewerkt op: okt 14

De laatste tijd zie je haarvitamines steeds vaker voorbijkomen op sociale media en in advertenties. Fabrikanten beloven dat deze vitaminepillen je haren niet alleen sneller laat groeien, maar ook sterker maakt. Maar wat doen deze vitamines nu echt voor je haar? RebelHair heeft het voor je uitgezocht.


De meeste vitaminepillen die worden aangeboden bevatten een combinatie van werkende stoffen, zoals foliumzuur, vitamines A t/m E en biotine (ook wel vitamine B8 genoemd). Het is algemeen bekend dat al deze stoffen bijdragen aan een gezonde haargroei.

Foliumzuur is een stimulerende vitamine die volgens experts essentieel is voor de groei van weefsel in het lichaam. Haargroei valt hier ook onder. Je bloedcirculatie zal worden gestimuleerd zodat essentiele mineralen en vitamines de hoofdhuid en haarzakjes beter kunnen bereiken. De verschillende vitaminen A, B, C, D, E hebben elk hun eigen functie en vind je terug in tal van voedingssoorten. Vitamine C zorgt er bijvoorbeeld voor dat je lichaam ijzer opneemt. Ijzer is een belangrijk antioxidant die de haarvaten stimuleert zodat er genoeg voedingsstoffen naar de hoofdhuid worden toegevoerd. Verschillende types vitamine B voorkomen en/of verminderen haaruitval. Het ondersteunt je lichaam in de ontwikkeling van cellen en draagt bij aan een gezonde zuurstofstroom naar je hoofdhuid. Biotine is volgens velen het wondermiddel om een gezonde haardos te behouden. Wanneer je dagelijks voldoende biotine binnenkrijgt, wordt de aanmaak van vetzuren in de hoofdhuid gestimuleerd en daarna ook de haargroei.

Wat hieruit duidelijk wordt is dat de gezondheid van jouw haren al begint bij het haarzakje. Deze heeft de juiste voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. Daarnaast is de conditie van jouw hoofdhuid een belangrijke factor om een gezonde haargroei te stimuleren. Zowel de hoofdhuid, alsmede de haarzakjes, hebben baat bij bovenstaande genoemde werkende stoffen.


Concluderend, als je inderdaad een tekort hebt aan een bepaald type vitamine dan kan een haarvitamine zeker een boost geven aan je haargroei. Echter zal dit effect enkel ontstaan op het moment dat je deze vitamines niet binnenkrijgt via je dagelijkse voeding. Je lichaam houdt namelijk enkel de vitamines vast die het nodig heeft om te kunnen functioneren en scheidt de rest weer af. Mocht je last hebben van dunner wordend haar dan zijn, naast de algemene vitamine inname vergroten, ook haarvitamines het proberen waard. Je vindt haarvitamines tegenwoordig in allerlei vormen en smaken. Ook zijn ze steeds vaker suikervrij en bestaan er ook vegan alternatieven. Bekijk de opties online of loop even binnen bij de drogisterij. Wil je niet de langere termijn effecten afwachten van haarvitamines? Dan kan je uiteraard altijd vrijblijvend een afspraak maken bij RebelHair om opties te bespreken om jouw haar middels weaves dikker en/of langer te maken.


10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven